CBT-I sertifikaatit, kriteerit ja hakulomakkeet

Haettavat sertifikaatit:

Jos tarjoat CBT-I koulutusta, voit hakea koulutuskokonaisuudellesi sertifikaattia ao. lomakkeella. Huomioithan, että perustason koulutuksessa kouluttajilla tulee olla itsellään vähintäänkin CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) -pätevyys ja edistyneen tason koulutuksessa asiantuntijatason CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) -pätevyys.  Sertifioidun koulutuksen kokonaistuntimäärän tulee olla vähintään 14-16 x 45min (sekä perus- että edistyneen tason) ja edistyneen tason koulutukseen tulee lisäksi sisältyä työnohjausta (ryhmässä 8 x 45min (ryhmän koko max.15hlö, jos ryhmän koko on yli 8hlö, 8 x 60min) tai yksilötyönohjauksessa 4 x 45min) yhteen toteutuneeseen CBT-I interventioon sekä manuaalin*.

Unettomuushäiriön lääkkeettömän hoidon (CBT-I) koulutuskokonaisuuden – sertifiointihakemus

 

 

Jos olet käynyt CBT-I koulutuksen**, ja olet SUS:in jäsen***, voit hakea itsellesi Uniohjaaja (SUS) , CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) tai Asiantuntijatason CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) sertifikaattia ao. lomakkeella.

Uniohjaaja (SUS), CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) ja Asiantuntijatason CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) Kriteerit ja sertifiointihakemus

Hakemus liitteineen lähetetään cbti@sus.fi  ja hakemukset käsittelee SUS:in nimittämä CBT-I koulutustoimikunta. Toimikunta kokoontuu neljännesvuosittain (seuraava kokous 17.11.2022), jolloin saapuneet hakemukset käsitellään. Sertifikaatista saa todistuksen. CBT-I koulutustoimikunta pitää itsellään oikeuden harkintansa mukaan yksittäisissä tapauksissa arvioida tilanteen toisin ja poiketa kriteereistä.

*Ohjeellinen CBT-I manuaali – Mitä CBT-I manuaalin olisi hyvä sisältää

**HUOM! Siirtymäkaudella ad 1.11.2023 myös vanhoja, ei-sertifioituja koulutuskokonaisuuksia voidaan hyväksyä uniohjaaja (SUS) ja CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) sertifikaatteja myönnettäessä.  Vanhoja koulutuksia ei hyväksytä sertifikaattihakemuksissa enää siirtymäkauden jälkeen.

***SUS:in jäsenyys astuu virallisesti voimaan, kun ensimmäinen jäsenmaksu on suoritettu. Jäykän jäsenmaksuprotokollan vuoksi sertifikaatti voidaan siirtymäkaudella myöntää, kun jäsenyys on hallituksessa hyväksytty, vaikkakaan ensimmäistä jäsenmaksua ei ole vielä suoritettu. CBT-I koulutustoimikunta tarkistaa jäsenmaksutilanteen vuoden kuluttua ja jos ilmenee, että jäsenmaksua ole suoritettu, henkilön nimi poistetaan sertifioitujen henkilöluettelosta.