CBT-I sertifikaatit, kriteerit ja hakulomakkeet

Haettavat sertifikaatit:

Jos tarjoat CBT-I koulutusta, voit hakea koulutuskokonaisuudellesi sertifikaattia ao. lomakkeella. Huomioithan, että perustason koulutuksessa kouluttajilla tulee olla itsellään vähintäänkin CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) -pätevyys ja edistyneen tason koulutuksessa asiantuntijatason CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) -pätevyys.  Sertifioidun koulutuksen kokonaistuntimäärän tulee olla vähintään 14-16 x 45min (sekä perus- että edistyneen tason) ja edistyneen tason koulutukseen tulee lisäksi sisältyä työnohjausta (ryhmässä 8 x 45min ja yksilötyönohjauksessa 6 x 45min) yhteen toteutuneeseen CBT-I interventioon sekä manuaalin**.

Unettomuushäiriön lääkkeettömän hoidon (CBT-I) koulutuskokonaisuuden – sertifiointihakemus

 

 

Jos olet käynyt CBT-I koulutuksen*, voit hakea itsellesi Uniohjaaja (SUS) , CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) tai Asiantuntijatason CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) sertifikaattia ao. lomakkeella.

Uniohjaaja (SUS), CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) ja Asiantuntijatason CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) Kriteerit ja sertifiointihakemus

Hakemus liitteineen lähetetään cbti@sus.fi  ja hakemukset käsittelee SUS:in nimittämä CBT-I koulutustoimikunta. Toimikunta kokoontuu neljännesvuosittain, jolloin saapuneet hakemukset käsitellään. Sertifikaatista saa todistuksen. CBT-I koulutustoimikunta pitää itsellään oikeuden harkintansa mukaan yksittäisissä tapauksissa arvioida tilanteen toisin ja poiketa kriteereistä.

*HUOM! Siirtymäkaudella ad 1.11.2023 myös vanhoja, ei-sertifioituja koulutuskokonaisuuksia voidaan hyväksyä uniohjaaja (SUS) ja CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) sertifikaatteja myönnettäessä.  Vanhoja koulutuksia ei hyväksytä sertifikaattihakemuksissa enää siirtymäkauden jälkeen.

**Ohjeellinen CBT-I manuaali – Mitä CBT-I manuaalin olisi hyvä sisältää