CBT-I sertifikaatit, kriteerit ja hakulomakkeet

Haettavat sertifikaatit:

Jos olet käynyt sertifioidun CBT-I koulutuksen, ja olet SUS:in jäsen*, voit hakea itsellesi perustason Uniohjaaja (SUS) , edistyneen tason CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) tai asiantuntijatason CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) sertifikaattia ao. lomakkeella.

Kriteerit ja sertifiointihakemus_Perustason uniohjaaja, edistyneen- ja asiantuntijatason CBT-I unettomuusterapeutti (SUS)

Hakemus liitteineen lähetetään sähköpostiosoitteeseen cbti@sus.fi . Hakemukset käsittelee SUS:in nimittämä CBT-I koulutustoimikunta (Heli Järnefelt (pj), Tuula Tanskanen (siht.), Anna-Mari Aronen  ja Juha Markkula). Toimikunta kokoontuu neljännesvuosittain (seuraavat kokoukset: 23.5, 12.9 ja 28.11.2024 klo14:00), jolloin saapuneet hakemukset käsitellään. Huom! Puutteellisia hakemuksia ei käsitellä. Hakemuksen on oltava toimikunnalla vähintään kaksi vuorokautta ennen kokousta, jotta se ehtii käsittelyyn. Sertifikaatista saa todistuksen.

CBT-I koulutustoimikunta pitää itsellään oikeuden harkintansa mukaan yksittäisissä tapauksissa arvioida tilanteen toisin ja poiketa kriteereistä.

*SUS:in jäsenyys astuu virallisesti voimaan, kun ensimmäinen jäsenmaksu on suoritettu. Jäykän jäsenmaksuprotokollan vuoksi sertifikaatti voidaan siirtymäkaudella myöntää, kun jäsenyys on SUSin hallituksen kokouksessa hyväksytty (ja olet saanut jäsensihteeriltä vahvistuksen siitä. Hae sertifikaattia vasta, kun SUS jäsenyys on hyväksytty), vaikkakaan ensimmäistä jäsenmaksua ei ole vielä suoritettu. CBT-I koulutustoimikunta tarkistaa jäsenmaksutilanteen vuoden kuluttua ja jos ilmenee, että jäsenmaksua ole suoritettu, henkilön nimi poistetaan sertifioitujen henkilöluettelosta.

 

Jos tarjoat CBT-I koulutusta, voit hakea koulutuskokonaisuudellesi sertifikaattia ao. lomakkeella. Huomioithan, että pääkouluttajalla tulee olla itsellään vähintäänkin asiantuntijatason CBT-I unettomuusterapeutti (SUS) -pätevyys ja  vähintään yksi vastuukouluttajista on unilääketieteen erityispätevyyden omaava lääkäri.  Kouluttajilla on vastuu huolehtia siitä, että koulutuksen sisältöä päivitetään vähintään viiden vuoden välein vastaamaan parasta ajantasaista tietoa.  Sertifioidun koulutuksen kokonaistuntimäärän tulee olla vähintään 14-16 x 45min (sekä perus- että edistyneen tason) ja edistyneen tason koulutukseen tulee lisäksi sisältyä työnohjausta (ryhmässä 8 x 45min (ryhmän koko max.15hlö, jos ryhmän koko on yli 8hlö, 8 x 60min) tai yksilötyönohjauksessa 4 x 45min) yhteen toteutuneeseen CBT-I interventioon (työnohjaajan tulee olla SUS:in sertifioima asiantuntijatason CBT-I unettomuusterapeutti) sekä manuaalin**.

Unettomuushäiriön lääkkeettömän hoidon (CBT-I) koulutuskokonaisuuden – sertifiointihakemus

Hakemus liitteineen lähetetään sähköpostiosoitteeseen cbti@sus.fi . Hakemukset käsittelee SUS:in nimittämä CBT-I koulutustoimikunta (Heli Järnefelt (pj), Tuula Tanskanen (siht.), Anna-Mari Aronen ja Juha Markkula). Toimikunta kokoontuu neljännesvuosittain (seuraavat kokoukset: 23.5, 12.9 ja 28.11.2024 klo14:00), jolloin saapuneet hakemukset käsitellään. Huom! Hakemuksen on oltava toimikunnalla vähintään kaksi vuorokautta ennen kokousta, jotta se ehtii käsittelyyn.

**Ohjeellinen CBT-I manuaali – Mitä CBT-I manuaalin olisi hyvä sisältää